• Yazdır
  • Eposta

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, “THE Genç Üniversiteler Sıralaması” ile ilgili mesaj verdi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, “THE Genç Üniversiteler Sıralaması” ile ilgili mesaj verdi.

Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanıın Times Higher Education (THE) Genç Üniversite Sıralaması 2024 sonuçlarını değerlendirdi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) ve Doğu Akdeniz Üniversite (DAÜ)’sinin başarılarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde eğitime verilen önemin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

YÖDAK Başkanı Hocanın, “Times Higher Education" (THE), yüksek öğretimde küresel çapta tanınmış bir yayın ve bilgi sağlayan etkili bir platformdur. Temel odak noktası, üniversitelerin akademik mükemmelliğini ölçmek, karşılaştırmak ve değerlendirmektir. Bu doğrultuda, dünyanın önde gelen üniversiteleri ve yüksek öğretim kurumları hakkında haberler, analizler, sıralamalar ve araştırmalar sunar. Akademik dünyadaki gelişmeleri takip etmek isteyen öğrenciler, öğretim üyeleri ve araştırmacılar için önemli bir kaynak olan THE, yüksek öğretim kurumlarını çeşitli kriterlere göre sıralayan, dünya çapında kabul gören ve referans alınan birçok sıralama listesi yayınlamaktadır, dedi.

YÖDAK Başkanı sözlerine, THE, her yıl dünya genelindeki üniversiteleri çeşitli kriterlere dayalı olarak sıralayan bir dizi ünlü sıralama listesi yayınlamaktadır. Bu kriterler arasında öğretim kalitesi, araştırma etkinliği, uluslararası itibar, öğrenci/fakülte oranı ve endüstri iş birliği gibi faktörler bulunmaktadır. THE'nin en bilinen sıralama listelerinden biri, "World University Rankings" olarak adlandırılan ve dünyanın en iyi üniversitelerini sıralayan listesidir. Bunun yanı sıra, "THE Young University Rankings" genç üniversiteleri, "THE Impact Rankings" üniversitelerin sürdürülebilirlik ve toplumsal etki gibi alanlardaki performansını değerlendirir, diyerek devam etti.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, İngiltere merkezli dünyanın en yaygın referans gösterilen üniversite sıralamaları arasında bulunan THE, listeye toplam 673 üniversite alarak 2024 yılı için dünyada eğitime son 50 yıl içerisinde başlamış 50 yaş altı üniversitelerin en iyi genç üniversiteler sıralamasını açıkladı. Buna göre; dünya genelinde “Genç Üniversite sıralaması 2024”’te Yakın Doğu Üniversitesi 139’uncu sırada ve Türkiye genelinde Koç ve Sabancı üniversiteleri ile birlikte ilk 3’te, Doğu Akdeniz Üniversitesi de 151’inci sırada ve Türkiye genelinde 4’üncü sırada yer aldı. Dünya genelinde ortaya çıkan bu sonuç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversitelerinin eğitime verdiği önemin göstergesidir, Yükseköğretimde Kıbrıs Üniversitelerimizin de uluslararasılaşma ve akreditasyon süreçlerini YÖDAK olarak yakından takip etmekte ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz, dedi.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr



Kıbrıs Tüp Bebeğim

Girne Tüp Bebek Merkezi

Bicare Sigorta