• Yazdır
  • Eposta

YÖK heyeti 25 Mart 2024 Pazartesi günü YÖDAK’la birlikte çalışmalara başlamak üzere KKTC’ye geldi.

25 Mart 2024 Pazartesi günü YÖK heyeti, Üniversitelerimiz ile ilgili yükseköğretimde gerekli tüm altyapının güncellenmesi, kaliteli denetim sistemlerinin oluşturulması, bilişim altyapısının günün koşullarına uyumlu bir yapı durumuna getirilmesi için teknik ekip ile bilişim sistemine hâkim uzman kişilerle YÖDAK’ta YÖDAK Başkan ve Üyeleri ile bir araya geldi.

 YÖDAK’ta gerçekleşen ilk görüşmede, YÖK Heyeti nden YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. H. Haldun GÖKTAŞ, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi, YÖK İç Denetim Birimi Başkanı, YÖK Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı, YÖK Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanı, YÖK Bilgi İşlem Dairesi Başkanı, YÖK Veri Yönetimi İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı, YÖK Bilişim Uzmanı, YÖK Yazılım Uzmanı ve YÖDAK’tan YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut HOCANIN, YÖDAK Kurul Üyeleri ve YÖDAK Hukukçusu ile MEB Yükseköğrenim Dairesi Dışilişkiler Müdürü, MEB Bilgi İşlem sorumluları bulundu. Mevcut konuya nasıl dahil olunabileceği ve en kısa sürede her anlamda güven telkin edecek çalışmalar ortaya konulacağı görüşüldü. Güvenlikli, güveni tesis edecek bilişim imkanlarını da kullanarak adım atılmasının öneminden bahsedilirken minimum hasarla söz konusu durumun aşılacağı ve Yükseköğretimdeki şeffaflığın ortaya çıkmasının tartışılmaz önemi ifade edildi.

 YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. H. Haldun GÖKTAŞ, Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulunun YÖDAK’a tecrübe ve birikimlerinden yararlanması üzerine destekte bulunulacağını, oluşturulacak kapsamlı bir sistem ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretimi için, verilerin şeffaf ve ulaşılabilir olması yönünden önem teşkil edeceğine vurgu yaptı. YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut HOCANIN oluşturulacak veri sisteminin hızla uygulamaya sokulacağını ve sistemin içindeki yapının garanti ve güven sağlayacak kalıcı bir yapı olduğunu, YÖK ‘ten böyle bir destek almamızın YÖDAK’ın işleyişi ve KKTC Yükseköğretimi için çok önemli olduğunu ifade etti.

 Aynı gün öğleden sonra Sayıştaylık’ta gerçekleşen toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, YÖK Heyeti, YÖDAK Başkan ve Üyeleri, Üniversite Rektörleri ve yazılımcılar bir araya geldi. Toplantıda, YÖK’ün sağlayacağı teknik destek ile , YÖDAK’a ait bir veri sisteminin oluşturulacağı belirtilerek YÖK'ün, YÖDAK’a Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretimi için hizmette kalitenin artması yönünde destek sağlayacağı ifade edildi.

YÖK heyeti, görüş ve öneri sunan rektörleri de dinleyerek, sisteme daha da fayda ve kolaylık sağlanacak ne gibi ekler yapılabileceği üzerinde değerlendirmelerde bulundular. Adada kaliteli yükseköğretimin süratli bir şekilde tesis edileceği vurgulandı.

26 Mart Salı gün YÖK Teknik ekip ve YÖDAK Başkan ve üyelerinin Sayıştaylık’ta gerçekleştirdiği toplantıda, sistemin görüş ve öneriler doğrultusunda değerlendirildiğini belirten ekip, kurulacak sistemin kullanımı ile ilgili detaylı bilginin aktarımını yaptı.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr