• Yazdır
  • Eposta

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanlığı görevini yerine getirmek üzere Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı atadı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanlığı görevini yerine getirmek üzere Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı atadı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Hocanın'a görevi 24 Mart 2024 akşamı Cumhurbaşkanlığı’nda tebliğ etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yükseköğretim Yasası’nın 8’inci maddesinin verdiği yetkiye istinaden bugünden itibaren, 4 yıllık bir süre için YÖDAK Başkanı olarak Prof.Dr. Aykut Hocanın’ı atadığını bildirdi.

Prof. Dr. Aykut Hocanın’a görevinde başarılar dileyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaşanan son süreçte boşalan YÖDAK Başkanlığına yapılan yeni atamanın ardından Yükseköğretimin etkin bir şekilde yeniden yapılanabilmesinin en büyük dileği olduğunu vurguladı.

Başbakan ile yapılan istişarelerde, hükümetle iş birliği içinde bazı yasal değişikliklerin de gündemde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, akreditasyon ve yöneticilik konularında gerek ulusal gerekse uluslararası deneyime sahip olan Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın bu sürece büyük katkı koyacağına inandığını belirtti.

Türkiye hükümetinin ve YÖK’ün de bu süreçte yapılacak çalışmalara ihtiyaç duyulan desteği vereceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Prof.Dr. Aykut Hocanın başkanlığındaki YÖDAK’a da büyük sorumluluk düşeceğini kaydetti.

Yükseköğretimde KKTC’nin büyük bir tecrübeye sahip olduğunu, üniversitelerden yüzbinlerce mezun verildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son haftalarda yaşanan olumsuzlukların, bu tecrübenin daha güçlü bir yapıya dönüştürülmesi için vesile olması gerektiğini, bir seferberlik içinde bunun başarılacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanmakta olan olumsuz olayların ve iddiaların da yakın takipçisi olacaklarını bildirdi.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr