• Yazdır
  • Eposta

KADINLARIMIZ, EN ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZ

KADINLARIMIZ, EN ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarını kutlamak, kadın haklarına ve cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla kutlanan anlamlı bir gün. Bu anlamlı gün, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın haklarına dikkat çekmek için hepimize ayrı bir fırsat sunmaktadır.

Kadınlar, her alanda varlık göstermekte, bilimden sanata, iş dünyasından siyasete kadar her alanda önemli roller üstlenmektedirler. Ancak, hala dünyanın birçok yerinde kadınlar maruz kaldıkları şiddet, ayrımcılık ve eşitsizlikle mücadele etmektedirler.

Bu nedenle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda kadınların hakları ve eşitliği için mücadele etmenin bir günüdür. Kadınların güçlendirilmesi ve haklarının korunması için toplum olarak birlikte çalışmalı, cinsiyet eşitliğini desteklemeli ve kadınların her alanda tam ve eşit katılımını teşvik etmeliyiz.

Pozisyonu, Statüsü ne olursa olsun, kadınlarımızın liderliği bizler için, tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşımaktadır. Bu sebeple, kadınlarımızın potansiyellerini tam anlamı ile ortaya çıkarmalarını sağlamak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Bunun yanında iş dünyasında, yönetimde, araştırmada ve eğitimde kadınların etkin katılımı, bilimsel ve toplumsal gelişimimizin temelini oluşturmaktadır.

YÖDAK olarak, toplumumuzun her alanında kadınların güçlendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Gelecekte, kadınlar ve erkekler arasında gerçek bir eşitlik ve adaletin sağlanabilmesi için daha fazla çaba sarf edeceğiz.

Tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyorum.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Turgay Avcı

YÖDAK Başkanı

YÖDAK



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr