• Yazdır
  • Eposta

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, “DÜNYA ENGELLİLERİ HAFTASI BAŞLADI: EĞİTİMDE DAHA FAZLA FARKINDALIK İÇİN ÇALIŞILMALIDIR” vurgusunu yaparak mesaj verdi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, “DÜNYA ENGELLİLERİ HAFTASI BAŞLADI: EĞİTİMDE DAHA FAZLA FARKINDALIK İÇİN ÇALIŞILMALIDIR” vurgusunu yaparak mesaj verdi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, 10-16 Mayıs tarihleri arasında, dünya genelinde engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve onların haklarını vurgulamak adına "Dünya Engelliler Haftası"nı kutluyoruz, dedi.

Sözlerine devam eden YÖDAK Başkanı Hocanın, bu hafta, engelli bireylerin toplumda tam ve eşit katılımını teşvik etmek, onların yaşadığı zorlukları anlamak ve çözüm yolları bulmak için bir fırsat sunmaktadır. Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) olarak, eğitimde ve akademik alanda engelli bireylerin yaşadığı zorluklara yönelik kolaylık ve fırsatların yaratılacağı akademik yaklaşımlar olmasını diliyoruz. Her bireyin eşit bir şekilde erişebileceği bir eğitim ortamı sağlamak için çaba gösterilmelidir. Engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun destek ve kaynakları sağlamak, onların potansiyellerini maksimize etmelerine yardımcı olmak için adımlar atılması önemlidir.

Bu hafta vesilesiyle, engelli bireylerin eğitimde karşılaştıkları zorlukları anlamak ve bu zorlukları ortadan kaldırmak için toplum olarak birlikte çalışmamız gerektiğini vurguluyoruz. Eğitim kurumlarında, engelli bireylere yönelik farkındalık ve eğitim programları düzenlemek, erişilebilirlik standartlarını artırmak ve engelli öğrencilere uygun akademik destek sağlamak gibi duyarlı adımlar atılmalıdır.

Dünya Engelliler Haftası, engelli bireylerin haklarına saygı göstermek, onları topluma tam olarak entegre etmek ve yaşadıkları zorlukları anlamak için bir fırsattır. Bu hafta boyunca, herkesi engelli bireylerin yaşadığı zorluklara karşı daha duyarlı olmaya ve onların hakları için mücadele etmeye çağırıyoruz. Elbette bu duyarlılık sadece bir hafta ile sınırlı kalmamalı, her gün bu anlamda farkındalığımızı ortaya koyabilmeliyiz.

Eğitimde ve akademik alanda engelli bireylerin tam katılımını sağlamak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğimizi, daha kapsayıcı bir eğitim sistemi için çaba göstermenin sorumluluk bilinci ile toplumumuzun her kesiminde eşit fırsatlar sunmak için adımlar atılmasının, eğitim görmek isteyen engelli bireylerin eğitim haklarının savunulması konusundaki hassasiyetimizi belirtmek isteriz, ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Aykut Hocanın

YÖDAK Başkanı



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr