• Yazdır
  • Eposta

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın Dünya Otizm Günü nedeni ile mesaj yayımladı.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın Dünya Otizm Günü nedeni ile mesaj yayımladı.

“Bugün, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Otizm spektrum bozukluğu, her yaşta ve her kültürdeki insanları etkileyen bir durumdur. Otizm, sosyal statü, yaşam biçimi veya kültür farkı gözetmeksizin herkeste görülebilir. Bu özel gün, otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin güçlü yönlerini vurgulamak, toplumdaki farkındalığı artırmak ve onların yaşamlarını desteklemek, her şeyin başında doğru eğitimi vererek yaşamlarına her yönden sağlıklı devam edebilmeleri, topluma kazandırılabilmeleri için önemli bir fırsattır.

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) olarak, otizmli bireylerin eğitim ve yaşam koşullarını iyileştirmek ve toplumda kabul görmelerini sağlamak bizler için önemlidir. Her bireyin haklarına saygı göstermek ve onları kucaklamak, toplum olarak daha güçlü ve daha kapsayıcı bir gelecek inşa etmemize yardımcı olacaktır.

Bu önemli günü kutlarken, otizmli bireylerin güçlü yönlerini hep birlikte ortaya çıkarmak ve eğitimlerine hassasiyet göstermemiz gerektiğini bir kez daha vurguluyorum.

Otizmli bireyere karşı hoşgörülü olalım, farklılıkları kutlayalım ve herkes için eşit fırsatlar sunalım.

Sevgi ve saygılarımla,

 

Prof. Dr. Aykut HOCANIN

YÖDAK Başkanı



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr